Grupper

I höst erbjuder Carpella gym följande kurser för nybörjare: 

Måndagar kl 19.00: Gymträning för nybörjare FULLBOKAD!

Vi lär oss grunderna i gymträning så att träningen blir effektiv, rolig och varierad. Under kursen tränar vi i grupp men alla tränar på sin egen nivå och utifrån sina egna förutsättningar. Vi lär oss trygg teknik, övningar för olika ändamål och hur man skapar sitt eget gymprogram. 

Kursen hålls av  fysioterapeut och FISAF Personal trainer Majvor Levälahti.

Tisdagar kl 10.30: Gymträning för nybörjare (dagsgrupp) FULLBOKAD!

Vi lär oss grunderna i gymträning så att träningen blir effektiv, rolig och varierad. Under kursen tränar vi i grupp men alla tränar på sin egen nivå och utifrån sina egna förutsättningar. Vi lär oss trygg teknik, övningar för olika ändamål och hur man skapar sitt eget gymprogram. 

Kursen hålls av FISAF Personal Trainer Yvonne Näsman från Wonnes Wellness. Yvonne har mångårig erfarenhet av att träna med både damer och herrar i olika åldrar.

Lördagar kl 10.30: Hälsa och träning efter graviditet PLATSER FINNS!

Det här är kursen för dig som fött barn och sakta vill börja träna upp kroppen efter graviditeten. Ofta har nyblivna mammor inte särskilt mycket tid för något annat är bebisen och eventuella syskon till barnet, samtidigt som många mammor längtar efter att få aktivera sin kropp.

Övningarna som utförs under kursen är effektiva för hela kroppen och görs alltid efter vars och ens egen förmåga och i eget tempo. De flesta kursträffar hålls i gymmet, men vi kommer också att ha ett par träffar i festsalen, där vi koncentrerar oss på kärnstyrka och rörlighet.

Det är alltid bäst att vänta tills efterkontrollen efter förlossningen är gjord innan du börjar träna. Bebisen bör alltså vara minst ett par månader. Men det gör inget ifall det redan gått ett par år sedan du fött! Det är aldrig för sent att börja komma i form.

 Kursen hålls av FISAF Personal Trainer Yvonne Näsman från Wonnes Wellness. Yvonne är också legitimerad barnmorska och doktor i hälsovetenskaper.

HERRKURSEN INHIBERAD p.g.a för få deltagare. 

 

Allmän info om alla kurser: 

Kurserna leds av utbildade och alla deltagare har  möjlighet att genomgå muskeltest före och efter träningsperioden.  Muskeltesten görs för att alla ska kunna starta träningen från lämplig nivå. 

10 träningstillfällen per kurs, 1,5 h per gång

Grupperna startar vecka  39 med muskeltest och första träningstillfället hålls vecka  40 (tisdagsgruppen v 41) 

Pris: 70 euro (inkl. 2 st muskeltest, 10 träningtillfällen)  Kursen betalas med kort i samband med muskeltestet.

Frågor angående kurserna kan skickas till gym@carpella.fi, eller 0445622419 (vardagar efter kl 17). De anmälda har fått info per mail. 

Du behöver inte vara medlem i Carpella gym för att delta. 

Kurserna ordnas av Carpella gym, Karperö ungdomsförenings Strandlid r.f. med stöd från I form för livet-programmet (KKI)